Mindful Self-Compassion

Mindful Self-Compassion

Ontdek de kracht van Zelfcompassie in tijden van stress

Het originele wetenschappelijke onderbouwde programma van Kristin Neff en Chris Germer.

Zelfcompassie houdt in dat je op een ondersteunende en betrokken manier met jezelf omgaat als
je het moeilijk hebt. In plaats van jezelf te veroordelen als dingen mislopen leer je met mildheid naar jezelf te kijken. Volgens de Amerikaanse onderzoekster Kristin Neff bestaat zelfcompassie uit drie componenten: vriendelijkheid naar jezelf, het besef dat je niet alleen staat in het tegenkomen van moeilijkheden of het hebben van imperfecties, en mindfulness.

In dit programma leer je tijdens 9 sessies vriendelijker, zorgzamer, en milder met jezelf om te gaan. Je krijgt handvaten aangereikt om je veerkracht te verhogen en beter tegemoet te komen aan dat wat je nodig hebt. Daarnaast leer je hoe je jezelf het beste kunt ondersteunen in tijden van stress. Wetenschappelijke studies laten zien dat zelfcompassie een krachtige manier is om gevoelens van stress, depressie en angst tegen te gaan. Het verbetert je vermogen om met moeilijkheden om te gaan en vergroot je kwaliteit van leven. Daarnaast hangt het samen met betere persoonlijke relaties en een beter vermogen om goede gewoontes te handhaven.

Wat te verwachten?

Iedere sessie bestaat uit meditatie oefeningen, korte toelichtingen, reflectie en ervaringsgerichte oefeningen en uitwisseling in groep.

Gezien Mindful Self-Compassion een nieuwe stroming is binnen Mindfulness, kan het een mooie verdieping zijn voor diegenen die reeds een mindfulness training hebben gevolgd. Echter, het hebben gevolgd van een mindfulness training is geen voorwaarde voor het kunnen deelnemen aan dit programma.

 

TERUGVORDERINGEN ZIEKENFONDS

Interessant om te weten is dat sommige ziekenfondsen een gedeeltelijke terugbetaling voorzien voor psychologische begeleiding. Wij raden u aan om bij uw ziekenfonds na te vragen of u hiervoor in aanmerking komt.  Zo ja, vraag het ziekenfonds dan naar het formulier, zodat onze therapeuten het voor u kunnen invullen.

 

Inschrijven? Klik hier