'ACT online' - met start op 17 november

17-11-2021 tot 22-12-2021
Bedrijven, Particulieren, Professionals

Online

Trainer
'ACT online' - met start op 17 november

Inschrijven

Prijs: € 0,00

Bij inschrijving hou volgende gegevens bij de hand:

 • BTW nummer indien u zelfstandige bent.
 • Bank- of Paypal gegevens voor de betaling die online verloopt.
 • Nummer Paritair Comité van uw werk, indien u een attest voor educatief verlof wenst te bekomen (enkel bij 6-daagse basisopleiding ACT, Postgraduaat tot ACT-therapeut en opleiding Positieve psychologie)
 • Indien je zelf niet de deelnemer bent maar een naaste inschrijft: adres, geboortedatum en geboorteplaats van de deelnemer.
Heeft u een kortingscode? Geef je code hier in en voeg je korting toe.

Even een woordje uitleg…


Dat we ons niet altijd ‘gelukkig’ voelen is eigenlijk héél normaal. Dat we ‘mens zijn’, wil zeggen dat we een hele reeks aan emoties kunnen voelen, fijne en dus ook minder fijne en helaas hebben we geen controle over welk gevoel we wanneer voelen en dus ook niet over hoe vaak we ons ‘goed’ voelen.  Daarbovenop produceren we als mens heel veel gedachten op een dag. We krijgen per dag heel wat prikkels die ons hoofd aan het werk zetten. Zo produceert ons hoofd 60 000 gedachten per dag waarvan er 40 000 negatief zijn (deze meting is voor corona gedaan!). Als je weet dat we als mens dus sowieso al voor de uitdaging staan om met onze negatieve gedachten en lastige gevoelens om te gaan, dan is het toch heel menselijk dat we tijdens deze ‘corona pandemie’ soms echt even het noorden kwijt zijn. Dat we vandaag meer dan ooit nood hebben aan vaardigheden om effectief om te gaan met wat we denken en voelen staat voor ons als een paal boven water. Ook steeds meer wetenschappers, psychologen en zorgverleners wijzen erop dat ons mentaal welzijn extra onder druk staat.

Onze opzet!

We hebben een aantal maanden geleden naar jullie gecommuniceerd dat we in deze moeilijke tijden er willen zijn voor België. En zo werd ‘ACT online’ in het leven geroepen. Deze 6 online sessies zijn in mekaar gestoken om mensen terug meer in hun kracht te zetten, om mensen een hart onder de riem te steken en ieders mentale veerkracht te verhogen. We hebben dit online project al 4 keer van start laten gaan en met trots kunnen we meedelen dat dit een absoluut succes is geweest!

We zijn trots om te kunnen zeggen dat dit een absoluut succes is geweest! 6 dagen zijn we samen we op pad geweest met hele fijne mensen. Mensen zoals u en ik; mannen en vrouwen, jong en oud, arbeiders en managers, enz… We hebben heerlijke reacties mogen ontvangen na deze sessies. We laten jullie meelezen hier onderaan.

Want uiteraard, na dit succes kunnen we niet anders dan dit opnieuw doen. In deze donkere dagen kan iedereen wel even een ‘verzetje’ gebruiken. En als we dan hierbij ook nog kunnen bijleren over onszelf en hoe we onszelf meer kunnen beschermen tegen stress, burn-out, enz…kortom, hoe we zonder medicatie ons beter in ons vel kunnen voelen! Geef toe, dat is toch handig meegenomen!

Dus lichten we nog even toe wat je van deze 6 sessies kan verwachten en dagen we jullie uit om deze confrontatie met jezelf te durven aangaan en er sterker uit te komen!

Wat is ACT?

Als je weet dat we als mens sowieso al voor de uitdaging staan om met onze negatieve gedachten en lastige gevoelens om te gaan dan is het toch heel menselijk dat we tijdens deze ‘corona pandemie’ soms echt even het noorden kwijt zijn.  Dat we vandaag meer dan ooit nood hebben aan vaardigheden om effectief om te gaan met wat we denken en voelen staat voor ons als een paal boven water. Ook steeds meer wetenschappers wijzen erop dat ons mentaal welzijn extra onder druk staat. Als ‘expertisecentrum in veerkracht’ wil Allegre op een toegankelijke manier mee zorg dragen voor jouw mentaal welzijn. Met ‘Acceptance en Commitment Training’ helpen we jullie om psychologische flexibiliteit te vergroten en je mentale veerkracht te verhogen.
 
Acceptance and Commitment Training (kortweg ACT) is een wetenschappelijk onderbouwde training voor allerlei dagelijkse mentale problemen zoals stress, burn-out, onzekerheid, angst, depressie, twijfel, schuldgevoel, minderwaardig voelen, piekeren, … enzovoort. Omdat we als  mens de neiging hebben te vechten met dingen die we moeilijk vinden of deze te vermijden, focust ACT zich op het aanleren van 2 belangrijke vaardigheden.

Ten eerste is er 'ACCEPTANCE' wat staat voor aanvaarding. Ieder mens zit immers opgezadeld met een probleemoplossend brein dat er goed in getraind is om oplossingen te zoeken voor problemen máár er veel minder goed in getraind is om moeilijke dingen te accepteren. Helaas ís niet alles op te lossen. Hoe hard we ook ons best doen, over wat we voelen of denken hebben we jammer genoeg geen controle! Met 'acceptance'  willen we mensen dus leren om te accepteren wat buiten hun macht ligt in plaats van zich te laten leiden door hun gedachten en gevoelens.

Ten tweede is er 'COMMITMENT', wat staat voor toewijding. In dit onderdeel van de training leggen we de nadruk op dat waar je wél controle over hebt, namelijk je gedrag. Dit onderdeel van de training helpt je duidelijk te krijgen wat belangrijk en betekenisvol is voor jou. Het geeft je inzicht om zelf (terug) de leiding te nemen én te behouden. En verder ook te inspireren, te motiveren en om toegewijde, waardengerichte doelen en acties te stellen in je leven.


Wat bieden we concreet aan?


6 online sessies van 1uur in de avond (van 20uur tot 21uur).

Onze sessies worden gegeven door professionals.

 
Wanneer starten we hiermee?

Zo snel mogelijk, aangezien het mentaal welzijn al geruime tijd zwaar onder druk staat! Deze dagen kan je alvast inplannen in je agenda: 

 • 17/11
 • 24/11
 • 01/12
 • 08/12
 • 15/12
 • 22/12

Opleidingsuren van:

 • 20u tot 21u 

Wat kost dit?

De kostprijs is 150 euro (incl BTW) voor de 6 sessies.

Indien u recht heeft op KMO portefeuille komt u ook hiervoor in aanmerking.

Getuigenissen

Dit is een van de meest waardevolle opleidingen die ik mocht volgen ifv mijn professionele leven! De opleiding gaf praktische handvaten en zorgde voor nieuwe energie in mindere momenten. De opleiding zorgt er eveneens voor dat het onderwerp bespreekbaar wordt bij/met collega's en geeft aan dat je niet alleen staat wanneer je met twijfels zit. Het feit dat heel wat collega's de sessies hebben gevolgd, zorgt ervoor dat je een klankbord hebt bij elkaar en elkaar kunt ondersteunen in moeilijkere momenten. Collega's reiken je spontaan hun tips aan of zetten je opnieuw op de goede weg! (Pieter-Jan)

Dit was een super verrijkende opleiding. Heel laagdrempelig en op een boeiende manier gebracht. Een atypische opleiding maar net daardoor super interessant! Dit moet ik al eerder gevolgd hebben en het zou een verplichte opleiding moete worden. Heel veel conflicten in onze organisatie hadden hierdoor vermeden kunnen worden. De opleiding leert ons om met een andere bril naar problemen te kijken en naar anderen. In onze organisatie wordt er heel vlug een oordeel geveld over anderen, iedereen doet dit. Maar niets is soms wat het lijkt. Daarom ben ik voorstander dat deze opleiding deel moet uitmaken van de verplichte opleidingen. Voor iedereen! Bedankt dat we deze opleiding konden volgen. Ik ben super enthousiast! (Sophie)

Heel blij dat ik de sessies heb gevolgd. Ik voel mij veel rustiger en als mijn gedachten op hol slaan dan roep ik naar Lena (is de naam van mijn brein), zoals we geleerd hebben. Dan weet mijn brein dat het mij met rust moet laten en haar gedachten moet droppen in de brievenbus; Een aanrader voor iedereen in onze organisatie. Nog nooit zo een goede opleiding gevolgd. Een aanrader vooral voor wie denkt er geen nood aan te hebben! (Patricia)

Heel leerrijk, geef een enorme meerwaarde aan de kwaliteit van je leven, waar ik eigenlijk vooraf geen tijd voor nam om bij stil te staan. Ik heb leren genieten van wat is en wat ik belangrijk vind in mijn leven.  Ook voor toepasbaar binnen mijn werk. Sommige zaken moet ik echt vanop afstand bekijken zodat ze niet te zwaar doorwegen. (Hilde)

 

Praktisch

 • Data: 17/11,  24/11, 01/12, 08/12, 15/12 en 22/12
 • Tijd: 20u tot 21u
 • Locatie: Online (Zoom)
 • Niveau: Beginners
 • Doelgroep: Particulieren (vanaf 16j) /Professionals geïnteresseerd in een eerste kennismaking met of een korte opfrissing van ACT
 • Trainer: Nele Van Steen
 • Prijs: €150

 

Facturatie en betaling