Masterclass: ACT 4 Kids – 6 maart 2023

6-03-2023 tot 6-03-2023
Professionals

Parc 51

Lummense Kiezel 51
3510 Hasselt

Trainer
Masterclass: ACT 4 Kids – 6 maart 2023

Inschrijven

Prijs: € 0,00

Bij inschrijving hou volgende gegevens bij de hand:

  • BTW nummer indien u zelfstandige bent.
  • Bank- of Paypal gegevens voor de betaling die online verloopt.
  • Nummer Paritair Comité van uw werk, indien u een attest voor educatief verlof wenst te bekomen (enkel bij 6-daagse basisopleiding ACT, Postgraduaat tot ACT-therapeut en opleiding Positieve psychologie)
  • Indien je zelf niet de deelnemer bent maar een naaste inschrijft: adres, geboortedatum en geboorteplaats van de deelnemer.
Heeft u een kortingscode? Geef je code hier in en voeg je korting toe.

Deze workshop laat je kennis maken met ‘Acceptance & Commitment Therapy’ en hoe je dit op een speelse en ervaringsgerichte wijze kunt toepassen via het ACT4kids model. Dat accepteren, oftewel meedragen van moeilijke gevoelens, beter is om er tegen te vechten, dat inzicht is snel verkregen, maar dan...hoe doe je dat dan? En hoe maak ik dat inzicht eigenlijk duidelijk aan kinderen? En hoe weten kinderen en jongeren zelf in hun dagelijks leven wat de goede momenten zijn om iets anders te doen dat ze gewend zijn om te doen? Deze vragen worden beantwoord door het ACT4kids-model. 

Het ACT4kids-model is de basis van waaruit je werkt en helpt je structuur geven aan je begeleiding en geeft kinderen, jongeren en hun ouders handvatten in de toepassing van ACT in hun dagelijks leven. ACT4kids leert kinderen hun hart te volgen en de hindernissen die ze daarbij tegenkomen, zoals verlies, falen, afwijzing of ongeluk te nemen zoals ze zijn. Het kind mag er zijn. Wat deze ook denkt, voelt of doet. Hij of zij is al helemaal goed.

Stap voor stap neemt Sien je mee in deze workshop en maak je kennis met alle psychologische processen/vaardigheden die middels ACT versterkt kunnen worden. We zullen interactieve en creatieve oefeningen doen die je op jezelf toepast en die ingeleid worden door uitleg over de theoretische achtergrond.

Trainer: Sien Verbeeck
ACT-therapeut, trainer en supervisor, algemeen bestuurslid bij ACBS BeNe. Sien is iemand die graag vragen stelt en onderzoekend in het leven staat.
Haar handelen in de therapiekamer is gebaseerd op RFT en ACT. Ze laat haar hiervoor superviseren bij Ciara McEntegartt (Perspectives Ireland) en vormt een intervisie groepje met Maaike Steeman en Frederike Gnoth.

Naast het geven van individuele therapie, behoort ze ook tot de ‘ACT4Kids’ trainersbende van Monique Samsen en ligt haar hart bij het onderwijs vanuit haar basisopleiding tot schoolpsycholoog en haar eerste werkervaring op het CLB als psychopedagogisch consulente. 

 
  

Facturatie en betaling