Masterclass: ACT bij chronische pijn – 3 februari 2023

3-02-2023 tot 3-02-2023
Professionals

Parc 51

Lummense Kiezel 51
3510 Hasselt

Trainer
Masterclass: ACT bij chronische pijn – 3 februari 2023

Inschrijven

Prijs: € 0,00

Bij inschrijving hou volgende gegevens bij de hand:

  • BTW nummer indien u zelfstandige bent.
  • Bank- of Paypal gegevens voor de betaling die online verloopt.
  • Nummer Paritair Comité van uw werk, indien u een attest voor educatief verlof wenst te bekomen (enkel bij 6-daagse basisopleiding ACT, Postgraduaat tot ACT-therapeut en opleiding Positieve psychologie)
  • Indien je zelf niet de deelnemer bent maar een naaste inschrijft: adres, geboortedatum en geboorteplaats van de deelnemer.
Heeft u een kortingscode? Geef je code hier in en voeg je korting toe.

Eendaagse kennismakingsworkshop ACT bij chronische (pijn) klachten: Een procesgerichte aanpak

Chronische pijn heeft een grote impact op vele zo niet alle vlakken van iemands leven. Mensen met chronische pijn kunnen niet meer wat men altijd gekund heeft. Dit leidt tot veel frustratie, kwaadheid, verdiet, angst en zelfs wanhoop. Meer nog, ze verliezen niet alleen vele functionaliteiten in hun dagelijks doen en laten, ze verliezen ook een stuk van hun idenditeit: Ze zijn niet meer de persoon die ze altijd waren. De impact op hun zelfbeeld of identiteit wordt in de behandeling van chronische (pijn)problema   tiek nog dikwijls onderbelicht. Doch tegelijk is dit voor vele mensen de grootste bron van lijden en een groot obstakel in het vinden van een waardevol leven met de pijn. Ook behandelaren die werken met mensen met chronische pijn lopen dikwijls vast in hoe ze mensen kunnen herorienteren van hun worsteling met de pijn naar een ruimer perspefief over wie ze (niet meer) zijn en wie ze willen zijn in hun leven met pijn. ‘de mens in het verhaal van pijn’ wordt dus een belangrijk aangrijpingspunt voor behandelaren en clienten om zich op te richten tijdens de behandeling.

In deze workshop wil ik jullie laten kennismaken met een procesgerichte wijze van het werken met ACT met mensen met chronische (pijn)klachten. Er is in deze aanpak bijzondere aandacht voor ‘de mens in het verhaal van pijn’. We gaan zien hoe u de oversteek kan maken van het vastzitten in de worsteling met fysiek pijn naar het contact maken met de emotionele pijn van niet meer de persoon te zijn die ze altijd waren.

Trainer: Dr. Roy Thewissen
Roy Thewissen is klinisch en experimenteel psycholoog en erkend gedragstherapeut (VGCt). Hij werkzaam bij de afdeling Pijn bij Adelante (Hoensbroek, NL) waar hij, binnen de multidisciplinaire groepsbehandeling, het ACT-model heeft geïntroduceerd en mede vormgegeven. Als freelancer (www.in-cont-act.com) geeft hij opleiding, supervisie, (leer)therapie en workshops in ACT, RFT en klinische gedragsanalyse; in België en Nederland. Recentelijk schreef hij mee aan het eerste Nederlandstalige boek over procesgerichte ACT, ACT met hoofd en hart, Bruyninx, Barnes-Holmes, McEnteggart, Thewissen & Vleugel (2022). Boom uitgeverij (https://www.boompsychologie.nl/product/100-11043_ACT-met-hoofd-en-hart).

  Facturatie en betaling