Bootcamp 2021 workshop: ACT bij chronische pijn – 17 december

17-12-2021 tot 17-12-2021
Professionals

Omgeving Hasselt

Bootcamp 2021 workshop: ACT bij chronische pijn – 17 december

Inschrijven

Prijs: € 0,00

Bij inschrijving hou volgende gegevens bij de hand:

  • BTW nummer indien u zelfstandige bent.
  • Bank- of Paypal gegevens voor de betaling die online verloopt.
  • Nummer Paritair Comité van uw werk, indien u een attest voor educatief verlof wenst te bekomen (enkel bij 6-daagse basisopleiding ACT, Postgraduaat tot ACT-therapeut en opleiding Positieve psychologie)
  • Indien je zelf niet de deelnemer bent maar een naaste inschrijft: adres, geboortedatum en geboorteplaats van de deelnemer.
Heeft u een kortingscode? Geef je code hier in en voeg je korting toe.

Trainer

  • Karlein Schreurs

 

Mensen met chronische pijn hebben meestal een geschiedenis van medische behandelingen die niet afdoende hebben geholpen. Een behandeling gericht op pijnvermindering is dus niet meer effectief. Acceptance & Commitment Therapy (ACT) heeft zijn effectiviteit bij chronische pijn bewezen. Interventies gericht op aanvaarding van pijnklachten helpen om ruimte te maken voor de waardevolle kanten van het leven.

In de workshop ga ik zowel theoretisch als praktisch in op specifieke aspecten van ACT bij chronische pijn. Het proces van creatieve hopeloosheid is bijvoorbeeld essentieel en tegelijkertijd een flinke opgave voor patiënt en behandelaar. Ik laat zien hoe je op een compassievolle manier bereidheid tot aanvaarding van pijn kunt bevorderen, waarden kunt expliciteren en hoe andere ACT-processen aan de orde kunnen komen. Je oefent zelf in rollenspellen. Ook is er ruim de tijd om dilemma’s en uitdagingen in eigen cases aan de orde te stellen en interventies te oefenen.

De workshop is bedoeld voor hulpverleners die enige ervaring hebben in het werken met mensen met chronische pijn. Basiskennis van RFT en het ACT-model opgedaan via een training, workshop of het volgen van meerdere congressen, is een vereiste om optimaal te profiteren van de workshop.   

 

Facturatie en betaling