Elke Smeets

Elke Smeets

Elke Smeets is doctor in de psychologie. Voor Allegre verzorgt zij trainingen, coachings en therapie in de groepspraktijk in Hasselt. Als directeur opleidingen is zij verantwoordelijk voor de inhoudelijke coördinatie van de opleidingen. 

Naast haar werk voor de Universiteit Maastricht, is ze als directeur opleidingen binnen Allegre verantwoordelijk voor de inhoudelijke coördinatie van de opleidingen die binnen Allegre gegeven worden. Daarnaast doet ze therapie en coaching in de groepspraktijk in Hasselt en verzorgt ze trainingen in ACT, positieve psychologie en Mindful Selfcompassion.

Elke is één van de internationale experts rondom zelfcompassie en gaat vanuit de positieve psychologie telkens op zoek naar hoe veerkracht te versterken. Elke is bij de eerste lichting gecertificeerde Mindful Self-Compassion trainers in de wereld en verzorgt trainingen en masterclasses in binnen- en buitenland. In samenwerking met Professor Kristin Neff doet Elke onderzoek naar de voordelen van zelfcompassie. Voor Psychologie Magazine ontwikkelde ze de online training “Rust in je hoofd met zelfcompassie en mindfulness”.

In 2017 komt het boek uit wat ze schreef met Madelon Peters: 'Geluk en optimisme'.