Lieve Bruyninx

Lieve Bruyninx

Lieve Bruyninx is psycholoog en gedragstherapeut (UGent). Ze werkt sinds 2006 met ACT, met individuen en groepen. Voor Allegre is zij één van de hoofddocenten in de verdiepingsopleiding.

De keuze voor gedragstherapie was voor haar van bij het begin duidelijk omdat ze evidence based wilde werken en functioneel naar gedrag wilde kijken. Aanvankelijk speelde echter ook mee dat het een manier van werken was waarbij de therapeut  “buiten schot bleef “. De kennismaking met ACT deed een wereld opengaan: lijden hoort bij het leven, proces boven resultaat, iedereen in hetzelfde schuitje, therapeut en cliënt samen. Door zich verder te verdiepen in ACT en RFT kreeg ze steeds meer grip op wat ze doet als therapeut, namelijk gedrag in context zetten.

Lieve’s professionele focus ligt sinds 2001 bij arbeidsre-integratie, chronische pijn en burnout. Op dit moment werkt ze in voor revalidatiekliniek Winnock in Heerlen, Nederland. Daarnaast geeft ze ACT opleidingen voor verschillende opdrachtgevers. Ze is één van de oprichters van ACBSBeNe (chapter van de ACBS) en al jaren lid van het bestuur.

Exposure en creatieve hopeloosheid zijn werkvormen die sterk haar aandacht hebben. Ze verdiept zich daarnaast in RFT, onder andere in samenwerking met Roy Thewissen en in supervisie van Yvonne Barnes-Holmes.