Roy Thewissen

Roy Thewissen

Roy Thewissen doctoreerde aan Maastricht University, waar hij momenteel deeltijds werkzaam is als docent en onderzoeker. Voor Allegre is Roy één van onze hoofddocenten in de verdiepingsopleiding. 

Wat ik tijdens mijn studie geleerd had over de invloed van gedachten op gevoelens en gedrag werd, door te werken met ACT, totaal op zijn kop gezet. Niets leek meer te kloppen en het dwong me om radicaal anders naar te kijken naar wat een mens beweegt. Alles wat een mens doet (innerlijk en uiterlijk) gebeurt binnen een bepaalde context. Dat geld voor cliënten alsook therapeuten. Door me te verdiepen in RFT en functioneel contextualisme werd het me steeds duidelijker waarom ik doe wat ik doe, in de therapiekamer en daarbuiten. Mijn visie op mens-‘zijn’ veranderde compleet en bood/biedt me creatieve handvatten om mijn therapeutisch handelen beter te voorspellen en te beïnvloeden. Graag nodig ik jullie uit te ontdekken wat RFT jou kan bieden!

Roy Thewissen doctoreerde aan Maastricht University, waar hij momenteel deeltijds werkzaam is als docent en onderzoeker. Daarnaast werkt hij als psycholoog bij de afdeling pijn van de revalidatiekliniek Adelante in Hoensbroek en geeft hij opleidingen in ACT onder de vlag van SeeTrue, in Nederland. Als secretaris is hij lid van het bestuur van de ACBSBeNe (chapter van de ACBS).

De laatste jaren verdiepte hij zich in het contextuele denken. Hij bestudeerde het functioneel contextualisme, RFT en de klinische gedragsanalyse. Inspiratiebronnen zijn het werk van Matthieu Villatte, Niklas Torneke, Michael Dougher, Steven Hayes, ea.