Tine Van den Berghe

Tine Van den Berghe

Tine behaalde in 2009 haar masterdiploma onderwijspedagogiek aan de KULeuven. Tijdens haar werk als psychopedagogisch consulent op het Centrum voor Leerlingenbegeleiding, ontdekte ze algauw dat haar passie vooral uitging naar het psychisch functioneren en sociaal-emotioneel welzijn van mensen. Naast het CLB-werk ging ze als freelancer aan de slag bij Leefsleutels, intussen omgevormd tot de vormingsorganisatie Tenz. Ze werkte nauw samen met Gie Deboutte rond het geven van vorming ter preventie en aanpak van pesten in het onderwijs (KiVa). Ze is mede-auteur van ‘Onze klas, ons team’, een lessenpakket sociaal-emotionele vaardigheden voor het lager onderwijs verschenen bij Abimo Uitgeverij.

Daarnaast volgde Tine een 4-jarige integratieve psychotherapieopleiding en verdiepte ze zich verder in ACT, mindfulness en verbindende communicatie. In 2017 besloot ze haar werkzaamheden bij het CLB stop te zetten en full-time aan de slag te gaan als zelfstandige.

Tine heeft een eigen praktijk – de Leefwijzer Academie – in Sint-Job-in-‘t-Goor, waar ze met ACT werkt als psychotherapeute en loopbaancoach. Zij verdiepte zich in het gebruik van de ACT matrix bij individuele begeleiding en het begeleiden van groepen naar een betere samenwerking. Ze volgde hiervoor o.a. een opleiding ‘Prosocial’ bij Paul Atkins.