Online ACT sessies

Online ACT sessies

Wij wensen je toe dat je voluit mag leven en liefhebben! 
Ondanks problemen, uitdagingen, vraagstukken waar je mee worstelt. 

Het goeie nieuws is: dat is te leren! 

Sceptisch? Nieuwsgierig? Twijfelend? 

Dit is wat we je bieden:

 

Onze opzet!

We hebben een aantal maanden geleden naar jullie gecommuniceerd dat we in deze moeilijke tijden er willen zijn voor België. En zo werd ‘ACT online’ in het leven geroepen. Deze 6 online sessies zijn in mekaar gestoken om mensen terug meer in hun kracht te zetten, om mensen een hart onder de riem te steken en ieders mentale veerkracht te verhogen.

Een succes; dus we herhalen!

We zijn trots om te kunnen zeggen dat dit een absoluut succes is geweest! 6 dagen zijn we samen we op pad geweest met hele fijne mensen. Mensen zoals u en ik; mannen en vrouwen, jong en oud, arbeiders en managers, enz… We hebben heerlijke reacties mogen ontvangen na deze sessies. We laten jullie meelezen hier onderaan.

Want uiteraard, na dit succes kunnen we niet anders dan dit opnieuw doen. In deze donkere dagen kan iedereen wel even een ‘verzetje’ gebruiken. En als we dan hierbij ook nog kunnen bijleren over onszelf en hoe we onszelf meer kunnen beschermen tegen stress, burn-out, enz…kortom, hoe we zonder medicatie ons beter in ons vel kunnen voelen! Geef toe, dat is toch handig meegenomen!

Dus lichten we nog even toe wat je van deze 6 sessies kan verwachten en dagen we jullie uit om deze confrontatie met jezelf te durven aangaan en er sterker uit te komen!

Wat is ACT?

Als je weet dat we als mens sowieso al voor de uitdaging staan om met onze negatieve gedachten en lastige gevoelens om te gaan dan is het toch heel menselijk dat we tijdens deze ‘corona pandemie’ soms echt even het noorden kwijt zijn.  Dat we vandaag meer dan ooit nood hebben aan vaardigheden om effectief om te gaan met wat we denken en voelen staat voor ons als een paal boven water. Ook steeds meer wetenschappers wijzen erop dat ons mentaal welzijn extra onder druk staat. Als ‘expertisecentrum in veerkracht’ wil Allegre op een toegankelijke manier mee zorg dragen voor jouw mentaal welzijn. Met ‘Acceptance en Commitment Training’ helpen we jullie om psychologische flexibiliteit te vergroten en je mentale veerkracht te verhogen.
 
Acceptance and Commitment Training (kortweg ACT) is een wetenschappelijk onderbouwde training voor allerlei dagelijkse mentale problemen zoals stress, burn-out, onzekerheid, angst, depressie, twijfel, schuldgevoel, minderwaardig voelen, piekeren, … enzovoort. Omdat we als  mens de neiging hebben te vechten met dingen die we moeilijk vinden of deze te vermijden, focust ACT zich op het aanleren van 2 belangrijke vaardigheden.

Ten eerste is er 'ACCEPTANCE' wat staat voor aanvaarding. Ieder mens zit immers opgezadeld met een probleemoplossend brein dat er goed in getraind is om oplossingen te zoeken voor problemen máár er veel minder goed in getraind is om moeilijke dingen te accepteren. Helaas ís niet alles op te lossen. Hoe hard we ook ons best doen, over wat we voelen of denken hebben we jammer genoeg geen controle! Met 'acceptance'  willen we mensen dus leren om te accepteren wat buiten hun macht ligt in plaats van zich te laten leiden door hun gedachten en gevoelens.

Ten tweede is er 'COMMITMENT', wat staat voor toewijding. In dit onderdeel van de training leggen we de nadruk op dat waar je wél controle over hebt, namelijk je gedrag. Dit onderdeel van de training helpt je duidelijk te krijgen wat belangrijk en betekenisvol is voor jou. Het geeft je inzicht om zelf (terug) de leiding te nemen én te behouden. En verder ook te inspireren, te motiveren en om toegewijde, waardengerichte doelen en acties te stellen in je leven.


 
Wat bieden we concreet aan?


6 online sessies van 1uur.

Onze sessies worden gegeven door professionals, door gecertificeerde psychotherapeuten.

Wij organiseren deze sessies telkens in de avond van 20u-21u. 
 
Wanneer starten we hiermee?
Onze volgende reeks start op 20 oktober 2021. Zie details in onze agenda.

Wat kost dit?
Voor de 6 sessies komt dit op een prijs van 120 euro exclusief BTW. (20 euro per sessie)!

Indien u recht heeft op KMO portefeuille komt u ook hiervoor in aanmerking.