Onze visie

Allegre - Experten in psychologische flexibiliteit en veerkracht

Leer hoe je jouw cliënten op een snelle, duurzame manier met wetenschappelijk onderbouwde modellen kan helpen om hun psychologische flexibiliteit en veerkracht terug te vinden en te versterken.

Allegres aanbod richt zich ook tot zorgprofessionals, therapeuten, coaches, psychologen, ... die op zoek zijn naar wetenschappelijk stevig onderbouwde methodes om hun cliënten snel, maar efficiënt en op een duurzame manier, vooruit te helpen.

De methodes, vaardigheden en modellen van Allegre zijn niet alleen stevig wetenschappelijk onderbouwd. Ze hebben ook hun succes bewezen.
Allegre kiest steeds voor kortlopende opleidingen met een grote, duurzame impact. Bovendien zijn de technieken en vaardigheden meteen in de praktijk toepasbaar, zonder vluchtig of oppervlakkig te worden.
De methodes die je als zorgprofessional, coach, therapeut of psycholoog meekrijgt bij Allegre geven ook jouw cliënten de mogelijkheid om snel en onafhankelijk van therapieën hun psychologische flexibiliteit en veerkracht terug te vinden en te versterken.

Allegre doet wat werkt.

Concreet kan je na één workshop van 6 of 8 dagen al meteen aan de slag om je cliënten vooruit te helpen. En ook je cliënten kunnen vrij snel op eigen houtje hun vaardigheden in de praktijk brengen.
Ervaring leert ons dat deelnemers de opgedane kennis en vaardigheden graag een tijd toepassen om een aantal maanden later een aanvullende, verdiepende workshops of opleidingen te volgen. 

Allegre vindt zijn uitgangspunt in ACT en aanverwante gedragstherapieën (zie ook onder 'aanbod), waarbij acceptatie, zelfcompassie en positieve psychologie centraal staan, maar Allegre pint zich niet vast op één therapeutische methode. Allegre gaat steeds op zoek naar complementaire technieken om zo goed mogelijk in te spelen op specifieke vragen en behoeftes.