Opleidingen in huis

Opleidingen in huis

Allegre heeft een uitgebreid aanbod voor organisaties in de sociale en gezondheidssector.

Een greep uit ons aanbod:

 

Centraal staat: een fundamentele, duurzame impact hebben op je functioneren in je rol als hulpverlener en/of als collega.

  • Elke opleiding of cursus die we aanbieden kan op maat van jouw organisatie en/of op maat van jouw doelgroep gegeven worden: een 6-daagse ACT introductieopleiding, een Mindful Self-compassion training, een opleiding in Compassion Focused Therapy, een opleiding Positieve psychologie. 
  • Dit geldt ook voor het aanbod van de bootcamp.
  • Je kan bij ons terecht voor supervisie(trajecten) of een intervisietraject.
  • Een aanbod voor de cliënten binnen uw organisatie: een ACT-cursus, een MSC-cursus of een cursus in positieve psychologie organiseren met Allegre voor uw cliënten ? Het kan! 
  • En tot slot: wanneer je met jullie team of organisatie wil werken aan een waardengerichte cultuur, met jezelf en met elkaar omgaan met zorg, veerkrachtiger en flexibel kunnen reageren op uitdagingen, dan kan je ook bij ons terecht.

 

We gaan voor een duurzame, fundamentele impact. Voor minder gaan we niet. 

Om deze opleiding te bekostigen, kan u, indien u een Vlaamse non-profit organisatie bent, aanspraak maken op subsidies. 

 

Meer informatie over ACT?

Ben je nog nieuwsgierig naar wat ACT inhoud en zou je graag een korte kennismaking met ACT willen?

Klik dan op de youtubelink hieronder voor een paar korte video's over ACT.

https://www.youtube.com/channel/UCOQAuP3j0cddPPScPtbMgzA

 

           Herentals en Oost-Brabant           

Getuigenissen

Als je je eigen waarden echt kan ontdekken, dan kan je gemakkelijk omzetten naar waarden van het bedrijf. Althans ik heb dat gedaan voor mijn eigen organisatie. Ik ben daardoor beter in staat om de juiste partners (leverancier, onderaannemer maar ook medewerkers en klanten) aan te trekken. Eenmaal je je strategie heb gebaseerd op deze waarden kan je de ACT – technieken toepassen op alle mogelijke processen binnen het bedrijf. Gaande van aankoop tot aanwerving en klantenrelatie en zo een aantal valkuilen kunnen vermijden. Een hoop mogelijkheden dus!

K.T. – bedrijfsleider

ACT heeft voor mij veel bij gebracht in het leren plaatsen van gedachten in het geheel. Wat is feit wat is fictie. En dit is iets waar het heel dikwijls mis gaat in relatie tussen mensen (professioneel maar ook relationeel). Leren communiceren met elkaar wat betekent luisteren naar elkaar voor dat er al een gedacht wordt gevormd dat vaak door de hersenen al is bijgewerkt voor dat het eigenlijk door die zelfde hersenen nog moet verwerkt worden. Dus kort gezegd ACT is voor mij een communicatie-verbetertool.

W.D. – ontwikkelingen/process ingenieur

ACT is spreekwoordelijk een ‘bril’ met een heldere kijk op twee voor mij belangrijke domeinen: persoonlijk & professioneel leven. Weten en vooral beleven (voelen) vanuit de kracht in het “hier en nu” wat voor mezelf goed en waarde(n)-vol is. Dat ik mijn verleden tijd niet kan veranderen noch mijn toekomst kan verzekeren. Dat ik niet mijn of andermans gedachten BEN. Dat ik vanuit mijn innerlijke kracht (overtuiging) in verbinding ga en sta met mijn omgeving, zonder ‘obstakels’ uit de weg te gaan of bruusk aan te pakken. Uitkomst: meer mezelf, dichter bij mezelf, ook mezelf… Wat ik uiteraard en steevast hanteer in mijn beroeps/bedrijfsleven: elkeen in zijn/haar kracht aanspreken. En het werkt!

J.K. – teamcoördinator

Ondernemers willen vooruit – snel vooruit, maar soms is het ook goed om eens ‘bewust’ stil te staan, om een klankbord te hebben voor de talrijke emoties die op je afkomen in dat hobbelige ondernemersparcours. Wel, dan is ACT een verademing. Zonder belerend over te komen stil staan bij bv. het ontslag van 1 van je medewerkers. Steeds het met nodige respect, zonder de geiten-wollen-sokken, en met de ondernemer in ons centraal stellende. 1 uurtje het cliché-masker afzetten dat we nergens tijd voor hebben en nergens bang voor zijn, maakt je een bewustvollere ondernemer.

M.S. – ondernemer

Ook voor een advocatenkantoor zijn eigen waarden van belang. Zij bepalen mee jou cliënteel en de aanpak van de door deze gestelde problemen. Een kantoor dat het evenwicht vindt tussen deze waardebeleving en het geven van advies en bijstand conform hieraan, heeft de basis voor de verdere toekomst gelegd. Een gezonde geest in een gezond lichaam oftewel een correct advies vanuit een enthousiaste werkgroep.

P.V. – zaakvoerder