Jerome Stoel

Jerome Stoel

Jerome Stoel werkt sinds 2003 zelfstandig als trainer, coach en therapeut, zowel met groepen als met individuen. Sinds 2013 is hij daarnaast werkzaam als Mindfulness MBSR trainer.

“In 2009 kwam ik voor het eerst serieus in aanraking met vipassana meditatie. Eerst in België en later in zuid-oost Azië. Toen ik in Thailand en later in Birma het (theravada) boeddhisme van binnenuit ervoer wist ik dat dit mijn pad is. Ik kon niet anders meer dan dit te volgen en te stoppen met mijn ‘oude manier’ van werken. Dit is ook waarom ik nu vanuit boeddhistisch perspectief werk.

Daarnaast heb ik sinds 2009 een praktijk in neurofeedback-therapie en coaching. Vanuit deze praktijk werk ik met uiteenlopende vraagstukken zoals depressie, trauma/angst, burnout, concentratie-problemen, etc. Ik ben aangesloten als coach-therapeut en trainer bij Het Verdwenen Zelf. Deze organisatie zet zich in voor de behandeling en herstel van trauma, ontstaan na emotionele, psychische en narcistische mishandeling.

Ik geloof dat je pas tot volledige ontplooiing zult komen wanneer je je veilig en geborgen voelt. Veiligheid komt voort uit mildheid, overzicht en transparantie. Ik geloof daarnaast dat groei ook (enthousiaste) inspanning vraagt. Je kunt daarom een milde benadering van mij verwachten met een duidelijk kader, waarbinnen ik jouw inzet verwacht om je optimaal te ontwikkelen. In verbinding met jou voel ik me gedurende het proces soms net zo kwetsbaar als jijzelf. In plaats van dit te onderdrukken, gebruik ik dit juist als ondersteuning voor het proces. Dit creëert een mens-mens contact waarbinnen je jezelf kunt zijn en kunt groeien.